Opstart i LYNGE den 5 oktober - VÆRLØSE 3. oktober - STENLØSE 2 oktober - JYLLINGE 3. oktober - Ganløse 26. oktober - NU MULIGHED FOR AUTOMATGEAR I STENLØSE OG GANLØSE

Praktisk Info

Alt, hvad du skal vide, før du starter

Det er en god idé at have bestilt en tid ved egen læge, så du kan få lavet en motorattest. Denne attest skal vi bruge for at få dig godkendt på borgerservice, så du kan få dit kørekort.

Det er en god idé at have et godkendt foto med ned til lægen, så de kan vedlægge det attesten.

Teori og tilmelding til undervisning

Teoriundervisningen foregår i lokalt, i den by hvor du har tilmeldt dig, altså i Stenløse, Ganløse, Jyllinge, Lynge eller Værløse.

Den første gang, du er med til teori, får du udleveret en ansøgning, som vi udfylder sammen.

Den første gang finder vi også ud af hvad dag du skal på manøvrebane. Det færdselsrelateret førstehjælpskursus foregår på køreskolen, hvor vi har vores egen førstehjælpsinstruktør. (Hvis du i forvejen har et 8 timers færdselsrelateret førstehjælpskursus, som maksimalt er 10 måneder gammelt, er det en god idé at medbringe en kopi af dette). Dette, vil der være mere information om på dagen.

teoriundervisningssituation

Manøvrebane

“Kravlegård”

Når du har været til teoriundervisning minimum 2 gange, er det blevet tid til at komme på manøvrebane. Manøvrebanen (også kaldet ”Kravlegården”) er en lukket bane, hvor du lærer at manøvrere i en bil. Her lærer du, hvordan du tænder bilen, starter, stopper den, samt at skifte gear. Der vil også være forskellige øvelser på banen, som vil blive instrueret af en af vores kompetente undervisere.

OBS: Vi aftaler dato og tidspunkt på den første teoriaften (holdstart).
Ved afbud skal det senest meldes 24 timer inden. Ved udeblivelse koster det 2500 kr.

Køreteknisk anlæg

Glatbane

Når du er ved være færdig med teoriundervisningen og næsten er klar til at skulle til teoriprøve, skal du en tur på glatbane, hvor du skal lære, hvordan en bil opfører sig på et glat underlag, og hvordan du får den på ret kurs igen.

Undervisningen foregår enten på Amager eller i Tølløse (mellem Holbæk og Roskilde).

Undervisningen her foregår med en specialuddannet instruktør.
OBS: Vi aftaler dato og tidspunkt under forløbet.

Ved afbud skal det senest meldes 24 timer inden. Ved udeblivelse koster det 2500 kr.

Prøverne

Teoriprøven

Du er nu kommet så langt i køreprøveforløbet, at du skal til teoriprøve.

I undervisningen har du øvet sammen med dit hold og din underviser, hvad der sker til en teoriprøve. Har du spørgsmål til en teoriprøve, er du altid velkommen til at kontakte din underviser eller kørelærer.

Til teoriprøven skal du medbringe din ansøgning, lektionsplan samt et gyldigt billede-ID. Vi anbefaler, at man også medbringer et gyldigt pas.

Teoriprøven varer ca. 45 minutter, og du får svar umiddelbart efter, da der sidder en motorsagkyndig og gennemgår dine svar. Du får udleveret dit resultat på et stykke papir, hvor du også kan se, hvor mange/få fejl, du har lavet og i hvilke emner, det drejer sig om.

Du må maksimalt have 5 fejl i teoriprøven for at bestå.

Den praktiske prøve

Hvad skal jeg medbringe til køreprøven?

Du skal medbringe en underskrevet ansøgning, lektionsplan og et gyldigt pas. Har du ikke dansk statsborgerskab, skal du også medbringe din opholdstilladelse.

Hvornår skal jeg til køreprøve?

Når du har bestået din teoriprøve, bestiller din kørelærer tid til køreprøven – hvis I er enige om, at du er klar. Der kan være 3-4 ugers ventetid, inden du kan komme til køreprøve – og det kan tidligst blive på din 17års fødselsdag.

Hvilken bil skal jeg køre i til prøven?

Du tager køreprøven i samme bil, som du har haft køretimer i.

Hvordan foregår prøven?

Vi mødes 1-2 timer, før prøven starter.

Her gennemgår vi bilens teknik en sidste gang og kører så en opvarmningstur hen til det sted, vi skal mødes med den køresagkyndige. Den sagkyndige kigger dine papirer igennem og stiller spørgsmål om bilens teknik. Når du har besvaret spørgsmålene, indtager den sagkyndige kørelærerens plads, hvorfra han iagttager dine færdigheder og kørsel i trafikken. Køreprøven varer normalt 20-45 minutter. Efter endt køreprøve får du dit resultat at vide.

Hvad hvis jeg bliver forhindret i at møde op til køreprøven?

Er du forhindret i at møde op til køreprøven, skal du afmelde minimum 6 hverdage før, medmindre du har en lægeerklæring. Afmelder du ikke prøven i tide, vil dit gebyr gå tabt.

Hvis du dumper

Ja, hvad så?

Det kan ske, at du dumper enten teoriprøven eller køreprøven.

Hvis det skulle ske, at du dumper din teoriprøve, vil du få tilsendt et nyt link via e-Boks, hvor du kan betale for en ny teoriprøve. Denne teoriprøve koster 1000 kr. (890 kr. hvis du skal generhverve dit kørekort).

Når gebyret er betalt, kan din køreskole booke en ny prøve til dig.

Skulle det ske, at du dumper din køreprøve, får du tilsendt et nyt link i e-Boks med et gebyr til staten på 1000 kr. (890 kr. hvis du skal generhverve dit kørekort).

Når gebyret er betalt, kan din køreskole booke en ny prøve til dig.

Hvornår skal man betale?

Inden du starter forløbet, modtager du en faktura. Beløbet på denne dækker den pakke, som du har valgt, og skal være betalt inden første teorilektion. Kan du ikke betale hele beløbet på én gang, så tag en snak med os, så finder vi helt sikkert en løsning.

Betaling af prøvegebyret til teoriprøven sker via e-boks. Der bliver sendt et link i e-boks via køreprøvebooking til betaling heraf.

Har du brug for flere køretimer end dem, der er med i pakken, koster en ekstra køretime på 45 minutter 600 kr.

UDEBLIVELSE: Afmelding af aftale skal ske senest 24 timer før ellers påregnes følgende:

  • 600 kr. pr. kørelektion (45 min)
  • 799 kr. for førstehjælp
  • 2800 kr. for manøvrebane (kravlegård)
  • 3500 kr. for KTA (glatbane)

Vi er for dig

N

der skal have kørekort for første gang

N

der vil generhverve kørekortet

N

der allerede har kørekort, men som har brug for supplerende timer for at oparbejde mere rutine eller få trygheden tilbage

Medlem af Dansk Kørerlærer Union